eFeN2013BlogeFeN 2013: túl vagyunk a nulladik napon, lesz még jobb is

eFeN 2013: túl vagyunk a nulladik napon, lesz még jobb is

A nulladik nappal idén is elindult az egri főiskolai élet legnagyobb fesztiválja. Mint minden kezdet, a keddi start sem volt könnyű, lehettek volna többen is, de reméljük, szerdán a PASO és a többi fellépő előtt már kígyózni fognak a sorok a gyaksuli bejáratánál.

A gyakorló iskola kapuit hat órakor nyitották ki a fiatalok előtt, a hosszú sorban állás azonban még kedden elmaradt. Az eredetileg neonzöld színű hetijegyes szalagokat összekeverhetővé tette a szintén zöld napijegy, ezért a kisebb fennakadások után a szervezők ezt fehérre módosították.

A bejutást követően a sátor alatti területen bőven volt hely, mindenki elfért a sörpadokon. Talán ez volt az egyetlen előnye annak, hogy idén az egész fesztivált hirdető plakáton és egyéb felületeken némileg kevesebb szó esett a preFeN programjairól, így kevésbé érdeklődtek a főiskolások a szépségverseny és a „meglepetés” fellépők iránt.

A programok kis késéssel indultak, a szépségversenyt a helyi arcok helyett egy ismert duó, az Animals Cannibals konferálta. Ricsipí és Qka MC verejtéktől csillogva, szívvel-lélekkel próbálta fokozni a hangulatot, de az igazi a katarzis az Groovehouse-ig váratott magára.

A szépségversenyen, bár jóval kevesebben indultak, mint 2012-ben, az élmény a korábbiakhoz hasonló volt, csak idén mintha hiányzott volna a változatosság a kifutóra lépőktől. A fürdőruhás szett után a híres konferansziék szórakoztatták a közönséget, mi mást csináltak volna, rappeltek, amely során olyan számok is elhangzottak, mint a “Veszélyes az út hazafelé” és a “Mindenki azt akarja”. A hallgatók még annyira nem rázták a dalokra, a hangulat azért nem volt rossz, sőt, a fellépők igazán kitettek magukért – heves táncmozdulatokból és humorból nem volt hiány.

A beach bemutató után jött az egyedülálló creative session, amely olyan kompozíciókat eredményezett, mint a kokainbáró, favágó, superman, katona, melós. Ha még mindez nem lett volna elég, a fiúk tenyészbikákat meghazudtoló módon bőgtek a színpadon állathangokat utánozva – nem, nem ment el az eszük, hanem ez volt a feladat.

A hattagú zsűri egy rövid hastáncos bemutató után az estélyi, elegáns ruhában végigvonuló versenyzőket végül oklevelekkel, csokrokkal és ajándékokkal halmozta el. Az est szépe és ezzel a Miss és Mr. EKF Kovács Dóri és Keresztes István lett. A két győztes kapta a legtöbb közönségszavazatot is. Az ajándékok között volt egy miskolci és egy erdélyi hosszú hétvége, amely egyeseknek vigaszdíjként, mások számára igazi elismerésként szolgált.

Az átöltözések és bemutatók közötti várakozás perceit Dj Nadir, aki egyenesen az Államokból érkezett, tette élvezetessé a legfrissebb, “legfekásabb” zenékkel. Náksi vs. Brunner is zenélt az EKF-es diákoknak, majd a Kozmix következett. Ők jobbnak látták, ha már nem húzzák tovább az időt, és egyből belecsapnak a lejátszóba (egy lemezt), így majdnem egy teljes hangtár után be is zárult az eFeN nulladik napja.

A fesztivál szerdai, azaz első napja is szeretettel várja a bulizni vágyókat a gyakorló suliba, olyan fellépőkkel találkozhattok, mint Odett, a Vad Fruttik vagy a PASO. Ne üljetek otthon, elég azt az iskolapadban, gyertek, az eFeN vár!

Líceumi Paletta/diana.tatjana

A Líceumi Paletta képei

Az eFeN2013 képgalériája